Vad behövs för att tjäna pengar på nätet?

tjäna pengar medans du soverVad är det egentligen som DU behöver för att du ska kunna tjäna pengar på nätet?

Den här artikeln är den första i en serie som jag vill skapa så att vem som helst kan följa artikel för artikel och bygga upp sin egna affiliate verksamhet på nätet.

Vill du veta exakt hur du ska tänka, vad du ska göra och när för att lyckas som affiliate?

Då hoppas jag att du vill följa med på den här resan där jag kommer att visa dig hur du ska göra, när och varför.

Okej så låt oss säga att du aldrig har byggt en hemsida eller tjänat en enda krona på nätet tidigare. Hur kan du börja tjäna pengar på nätet?

Låt oss först gå igenom alla saker som du kommer att behöva för att kunna tjäna pengar som en affiliate, så att du vet exakt vad som kommer att krävas av dig.

Detta behövs för att du ska kunna tjäna pengar online

1. En hemsida (Kostar ca 300 – 1000kr om året).

2. Partners som betalar dig när du skickar kunder till dom.

3. Besökare till din hemsida som är intresserade utav det du har på din hemsida.

Så som du kan se, när man förenklar affiliate branschen så kommer man fram till att man endast behöver dessa 3 saker för att kunna tjäna pengar på nätet.

Inte alls mycket eller hur? Tänk om du tex skulle öppna ett eget hotell eller ett industriellt företag där du måste investera miljoner och äga en hel del för att lyckas som företagare.

Den som inte ser just denna fördelen med att vara en affiliate är enligt mig också den som kommer att jobba kvar på sitt vanliga dagjobb fram tills pensionen.

Hur många gånger har du inte tänkt att du någon dag skulle komma på något som gör dig till miljonär?

Den här gången vill jag bara göra det helt klart för dig, att du om du inte har förstått det själv ännu så har du precis fått just den där guldmöjligheten.

Ser du inte den? Max 1000kr om året i investering, chans att nå ut till hela världen 24/7 och chans att tjäna miljoner hemifrån. Där är den, svart på vitt! Du behöver inga produkter, ingen lokal, ingen tillåtelse – bara din egna arbetskraft!

Innehållet på hemsidan

Innehållet på hemsida är den viktigaste delen. Det du kommer att behöva här är information helt enkelt.

Många misslyckas eller fastnar i just den här processen därför att man saknar kunskap om hur man jobbar med hemsidor men sanningen är att man inte behöver kunna det.

Under min karriär har jag sett oroligt många starta upp en affiliate verksamhet som aldrig kommer till andra steget i processen men jag har också haft äran att få bevittna ett flertal affiliates som tagit sig hela vägen till toppen.

Det jag lärde mig från att betrakta och hjälpa alla samt genom min egen erfarenhet är att det enda man behöver kunna för att tjäna pengar på nätet är några små grunder och informationen på hemsidan var en utav dessa sakerna.

Det är dock ingen raketforskning utan helt vanlig text som den här där man skriver om ett enda ämne.

Det du behöver för att lyckas tjäna pengar online med din hemsida är kort sagt en hemsida med massor av information/text om ett enda ämne.

Tex min sajt om viagraonline.nu som endast handlar om potensmedel, en sajt som endast handlar om de häftigaste resmålen i världen eller helt enkelt en hemsida som handlar om tex hur man får någonting gjort – som den här artikeln.

För att förenkla och förtydliga det ännu mer så behöver man med andra ord skriva informationstexter på sin hemsida och hålla sig till ett enda ämne.

Ska jag bara skriva?

Här är mitt bästa råd till dig ↓

writer

Ja, du ska bara skriva så mycket som möjligt om ämnet du har valt. Först och främst så ska du veta att många affiliates fokuserar allt för mycket tid på sin hemsida och allt för lite tid på skrivande.

Att göra hemsidan snyggare, få den att fungera bättre osv är viktiga saker i processen och det är också en utav sakerna som skiljer eliten från mängden men det är också den dummaste saken man kan fokusera på som nybörjare.

Det som dom flesta gör fel är helt enkelt att man redan här börjar tänka på saker som kommer att spela någon roll (kanske) i framtiden.

Hur öppnar jag eget företag, hur mycket kan jag tjäna, ska jag ha gröna knappar eftersom alla säger att dom konverterar bäst eller ska jag kanske försöka få in lite mer plugins och göra sidan lite mer användbar och cool?

Frågor som dessa är onödiga enligt mig och tar bort en sak som är livsavgörande för din framgång och detta är fokus.

För att lyckas oavsett om det är nätet eller inte så måste man kunna behålla fokus under en längre period. Man måste ha tålamod!

Du behöver fokusera på att skriva. Inget annat!

Det du behöver är en hemsida med information om ett ämne.

Kortspels regler, ätbara svampar eller vad fan som helst men se bara till att du behåller fokus på detta ämne och att du inte gör något annat än att skriva om detta ämnet under en längre period tills du känner att du verkligen har en sida som täcker det mesta inom ämnet.

Affiliate partners

Vi behöver också samarbetspartners för att kunna tjäna pengar som affiliates.

Detta är också ett steg i processen som många blir lite rädda för eftersom man tror att det är något komplicerat som involverar kontaktnät och besök hos stora företag.

Det är dock mycket, mycket enklare än så.

Det finns hur många företag som helst på nätet och alla vill så klart ha mer potentiella kunder till sin hemsida.

För att lyckas med detta har man skapat affiliate program.

Det finns både personliga affiliate program dvs som du endast hittar hos företaget du ska jobba med och så finns det gemensama affiliate program.

Det man gör när man har en hemsida är att man skapar ett konto hos ett eller flera utav dessa.

Som inloggad kan man då lägga till sin hemsida och se en massa olika företag erbjuda en % provision till den som kan generera kunder till dom.

affiliate ansök
Exempel på affiliate program från AdTraction

Det man gör är att man helt enkelt väljer de företag man vill jobba med och klickar på ansök.

Därefter så godkänns man antingen direkt eller så måste man vänta 1-2 dagar tills företaget som du ska jobba med har godkänt din ansökan.

Kort sagt så kan du skapa 100-tals samarbeten med företag som är redo att betala dig en viss % i kommission om du kan skicka kunder till dom och du behöver aldrig ens prata med företaget om du inte vill.

Hjälp finns dock att få om man vill ha det från antingen affiliate programmets support eller från företaget så om du tex behöver bildmaterial, info eller liknande så kommer dessa två att hjälpa dig eftersom det är viktiga för dom hur du marknadsför deras varumärke.

När du har skapat ett samarbete så kan du hämta ut unika länkar.

Istället för att tex länka till enhemsida.se så får man nu länkar som ser ut som följande:

  1. Ex 1 – enhemsida.se/aff-890?
  2. Ex 2 enhemsida.se/aff_id_lp_dittnamn

När någon klickar på dessa så kommer dom till exakt samma hemsida, bara det att företaget nu ser att det är du som har skickat hit den här ”kunden” eller besökaren och kan på så sätt även ge dig en provision när denna besökare handlar något.

Fördjupning – hur spåras dina kunder?

Det hela fungerar som så att företaget har en kod på sin hemsida som spårar besökare.

När du eller jag lägger vår unika länk på hemsida och någon klickar på den så landar dom på företagets hemsida där deras system också känner igen länken och var besökaren kommer ifrån.

Detta sparas nu i företagets databas under en viss tid.

Om besökaren under den här tiden väljer att köpa något så kommer kunden att komma till en tack för din order sida.

På den sidan har företaget en annan programvara som känner av att kunden är en kund som finns i databasen och som har skickat via dig eller mig.

Systemet räknar då ut ordervärde och provisionen som du ska ha.

Du som affiliate loggar in på din admin panel och ser dessa köp, din provision, vad kunderna har köpt, vilken sida kunden har kommit ifrån och mycket annat som i framtiden kan hjälpa dig att optimera hemsidan bättre för att tjäna mer pengar.

Besökare till sidan

Det sista man behöver för att tjäna pengar online som affiliate är besökare till hemsidan.

Här finns det många olika vägar att gå med allt ifrån att köpa annonser, rankning till virala knep.

Det hela handlar om att nå ut till rätt målgrupp.

En viral sajt som lägger ut roliga bilder och filmklipp har så klart alla som målgrupp och vill helt enkelt röra människors känslor på ett eller annat sätt för att få människan att reagera och tex klicka på en gilla knapp eller att besöka en hemsida.

Det finns fler sätt så klart men jag vill bara nämna en och beskriva den lite mer i detalj för att du ska förstå att marknadsföring online är ett brett ämne.

Du behöver med andra ord inte vara expert på att skapa viralt material, eller spendera miljoner för att synas utan kan helt enkelt välja en marknadsföringsmetod som passar dig och din kanal bäst.

Det som fungerar allra bäst för oss affiliates är seo, dvs rankning på viktiga nyckelord i Google.

Detta fungerar bäst därför att vi syns framför en människa som precis har letat efter oss eller en tjänst/produkt likt vår.

Om du tex söker billiga cyklar och får fram att Per som bor 2 km från dig säljer billiga cyklar så har du fått det perfekta sökresultatet vid ditt sök och kommer förmodligen att köpa din cykel från Per.

Att lyckas med detta som affiliate är dock det svåraste jobbet som finns men precis som de två ovannämnda sakerna som du behöver för att lyckas så är det här bara en enda sak till att lära sig.

…och när du har gjort det så kan du njuta av att ha uppfyllt din dröm om att få vara din egen, att jobba hemifrån eller vad det nu må vara.

I korta drag (enligt mig) så är det, det här som behövs för att tjäna pengar på nätet.

En hemsida om ett ämne med mycket information om ämnet, partners som du kan skicka vidare dina besökare till för att få provision vid försäljning och besökare från Google (helst).

Det sista är något som man jobbar regelbundet med precis som med sin text och det tänkte jag avsluta dagens artikel med så att du kan förstå själva ”arbetet” när man är så att säga klar med hemsidan.

Sammanfattning

Så när man har byggt en hemsida, fyllt den med information och lagt ditt sina samarbetspartners på ett attraktivt sätt så att man kan konvertera besökare till kunder så är jobbet i princip klart! Vad gör man nu?

Detta är en utav de vanligaste frågan som nya affiliates ställer sig.

I korta drag så handlar det om att fortsätta skriva texter samtidigt som man jobbar med hemsidans länkprofil. Länkprofil är helt enkelt hemsidans profil av länkar till hemsidan.

länkprofil
Exempel på länkprofil för ermin.se

På https://analytics.moz.com kan man ange hemsidans namn/domän och då få fram en lista som den här ovanför med hemsidans länkprofil, dvs se vilka sidor som länkar till mig och vilka nyckelord dom använder.

Som du kan se i exemplet ovanför har jag tex en länk  på joomlas forum med nyckelordet www.ermin.se som jag så klart angett när jag har kommenterat något i forumet.

Du ser också alla andra sidor och nyckelord.

Detta är något som man jobbar regelbundet med för att förbättra sin rank.

Man skaffar nya länkar på olika sätt, man varierar nyckelorden för att ranka på fler ord och för att inte misstänkas för manipulation och man analyserar sin profil och jämför den med andras för att hitta ett vinnande koncept.

Förutom detta så fortsätter man även att skriva nya artiklar.

Personligen använder jag mig gärna utav Google`s sökordsverktyg (Sökordsplaneraren) där jag på ett ungefär kan få fram statistik på hur många sökningar det görs för olika nyckelord.

sökordsplanneraren
Exempel på sökordsplanneraren

Som du kan se i exemplet ovanför så har jag skrivit in tjäna pengar i sökordsplanneraren och då spottar den ut en lista till mig med alla liknande nyckelord som faktiskt har ett värde, dvs ord som många söker på.

Här kan jag nu se om jag tex driver en hemsida som handlar om hur man driver pengar att jag saknar artiklar om hur man tjänar ”snabba” pengar, hur man startar eget företag eller hur man tjänar pengar lätt som affiliate.

Personligen använder jag den här informationen till att både få inspiration till nyckelord i min länkprofil men också till att skriva nya artiklar om ämnet tjäna pengar som jag inte har.

Men för att inte gå ännu djupare i just det här eftersom det kommer att bli för mycket information på en gång så handlar det i korta drag om att fortsätta skriva och att bygga nya länkar.

Ett bra tag senare…

Det är i det här steget som du kommer att tjäna pengar.

Så om du vill lyckas som affiliate måste du ta dig förbi allt du precis har läst och nå till just den här punkten.

Ett bra tag senare exempel

Låt oss säga att du har skrivit en artikel om dagen i 1 år och att du har skaffat 2 nya länkar varje månad.

Efter 1 år har du skrivit 365 artiklar om hur man tjänar pengar och skaffat 24 nya länkar till sajten.

Det är nu din hemsida har fått ett bra värde av Google och det är nu som du har en användbar hemsida inom ett ämne.

Om alla dina artiklar rankar i Google på olika nyckelord så har du 365 sidor som rankar i Google.

Om varje får en besökare om dagen så har du 365 besökare om dagen. På ett år har du 133 225 besökare på din sajt årligen som dessutom själva har sökt sig ditt.

Exempel – Så tjänar du pengar på att skriva

I exemplet utgår jag från att du har 365 artiklar som rankar och att varje sida drar in en enda besökare om dagen.

Nedanför räknar jag ut hur mycket du tjänar som affiliate om du konverterar 10% av din trafik och om varje kund i snitt genererar 100kr till dig.

10% av 133 300

100kr/snitt x 13 300

Det betyder att du tjänar  1 330 000 kr om året.

och det bästa av allt! Artikeln du skrev en gång kan nu genererar besökare, kunder & pengar år efter år.

Det är här du börjar din verksamhet!

Du kan starta ditt företag, förhandla fram bättre villkor och mer i provision eller börja förbättra konverteringen och designen på din hemsida.

Det handlar alltså om att göra rätt sak i rätt ordning och att göra detta regelbundet under en längre period.

För eller senare kommer alla som gjort det här att tjäna pengar, frågan är bara hur mycket men det är en fråga som jag personligen tycker att man ska tackla när man är så pass långt fram att man redan tjänar pengar.

Börja tjäna pengar på nätet

Just nu behöver du fokusera på två saker endast och det är att sätta upp din första wordpress hemsida och att börja skriva artiklar på den.

Välj ett ämne du vill jobba med och se till att skriva en artikel om dagen om du kan under en längre period.

Tack för att du tog dig tid till att läsa, jag hoppas verkligen att du har förstått att även du som aldrig har tjänat en enda krona på nätet eller byggt en hemsida förut, också kan precis som jag och många andra affiliates skapa dig en passiv inkomst på nätet.

Jag hoppas också att du vill veta mer om hur man lyckas som affiliate för jag kommer att dela med mig utav allt jag kan för att hjälpa dig att nå samma dröm som jag har uppnått här på bloggen.

Att tänka på

Vad är en sökordsplanerare? Tänk inte så mycket på alla detaljer i texterna som du inte förstår för jag kommer längre fram i denna serien att gå igenom alla tjänster mer detaljerat. Just nu behöver du förstå vad en affiliate verksamhet går ut på för att kunna bestämma dig!

Vill du skapa en egen affiliate verksamhet eller inte? Om du vill det föreslår jag att du går vidare i den här serien och läser nästa artikel som handlar om hur man sätter upp sin allra första affiliate sajt.

Sätt upp din allra första affiliate sida

Har du frågor, funderingar eller egna tips får du gärna lämna en kommentar och har du inte det hoppas jag att du ändå säger hej åtminstone.